Ana içeriğe atla

Sinop Valisi zincir market görevlisini sert uyardı: Hayatınızı yaşanmaz yaparız

Sinop'ta marketlerde stokçuluğun önüne geçilmesi için yapılan denetimlere katılan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, depodaki kontrollerde ürünleri markete dizilmesi talimatını verdikten sora market görevlisini uyararak, "Hayatınızı yaşanmaz yaparız, ona göre. Bu konuda acımamız yok yani. Bu konuda hoşgörümüz de yok. Bunlara hemen iki saat sonra bakacağız" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla illerde Ticaret İl Müdürlükleri ve belediye zabıta ekiplerinin marketlerde stokçuluğa engel olmak için yürüttüğü denetimlere Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu'na Belediye Başkanı Barış Ayhan ve Ticaret İl Müdürü Yavuz Selim Aykan eşlik etti. Bazı zincir marketlerin de aralarında bulunduğu marketlerin yağ raflarını ve depoları inceleyen Vali Karaömeroğlu, depoda ürün beklememesi konusunda uyarılarda bulundu, stokçuluk yapana acımayacaklarını dile getirdi.



Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, yerel bir market sahibiyle girdiği diyalogda, "Her şey rafta olacak, depoda olmayacak" ifadelerini kullandı. Market sahibi ise, "O konuda sıkıntı yok Sayın Valim; depoda da var, raflarda da var" dediğinde Vali Karaömeroğlu, "Sizde boş kalmadı, biliyorum" dedi.


Ardından zincir marketleri denetleyen Vali Karaömeroğlu, mağaza sorumlusuyla konuştu. Depolarının Kastamonu'da olduğunu söyleyen çalışana "Oradan gelmiyor, neden gelmiyor? Var da mı gelmiyor" diye sordu. Çalışan ise, "Bizim bilgimiz yok, stoklara şey olduğu için gelmiyor, erişemedikleri için gelmiyor. Bizim elimizde yok şu an" dedi. Mağazanın deposunu görmek isteyen Vali, üst kattaki depoyu inceledi. Malzeme kamyonunun sabah geldiğini söyleyen çalışana, "Yeni geldi gördüm de, bunları raflara diziyorsun" dediği sırada Ticaret İl Müdürü Yavuz Selim Aykan, tekrar denetleyeceklerini belirtmek için "Biz öğleden sonra geliyoruz Sayın Valim" dedi.

Vali Karaömeroğlu, Ticaret İl Müdürü Aykan'a, "Öğleden sonra gel, bunlar rafta değilse hemen işlem yaparız. Hayatınızı yaşanmaz yaparız, ona göre yani. Bu konuda acımamız yok yani. Bu konuda hoşgörümüz de yok. Bunlara hemen iki saat sonra bakacağız" ifadelerini kullandı.

Devamında market sorumlusuna 5 litrelik yağın neden olmadığını soran Vali Karaömeroğlu'na, market sorumlusu, "Şu anda daha yeni geldi sevkiyatım, şimdi aldım" dedi. Vali Karaömeroğlu, "Hemen indir, öğleden sonra geleceğiz. Burada yoksa..." diyerek raflarda olmaması durumunda ceza yazılacağını ima etti. Sorumlu, "İki saat içinde bitiyor" dedikten sonra Karaömeroğlu, "Olsun sen dizeceksin, depoda olmayacak" diyerek depoyu da incelemek istedi. Depoda gelen ürünlerin asansörde tutulduğunu gören vali, "Hemen raflara dizeceksin, oldu mu?" diye konuştu.


Denetimler sonunda konuşan Vali Karaömeroğlu, "İlimizde bir sıkıntı gözükmüyor. Marketçilerimizi fahiş fiyat ve stokçuluk konusunda ciddi bir şekilde uyarıyoruz. Stokçuluk yapana, fahiş fiyat uygulayana bir müsamaha göstermeyeceğiz, gerekli cezayı uygulayacağız. Vatandaşımıza haksızlık eden hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz. Özellikle zincir marketlerin depoları ilimizde olmadığı için, depoları yakın büyük şehirlerde olduğu için bakamıyoruz, sadece kendi dükkanlarının küçük depolarını kontrol edebiliyoruz. Burada önemli olan depolarda bu tür beklemeleri engellemek. Oralarda bekletip de fiyatın yükselmesine sebep olmamak. Biz mevcut ilimizdeki onların küçük depolarını denetledik" diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Brent petrol bir günde %15 değer kaybetti

  Rusya-Ukrayna savaşının çıkmasıyla Brent petrolün varil fiyatı 138 dolara kadar yükseldi. Ancak Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Antalya Diplomasi Forumu marjında yarın Türkiye'de yapacakları görüşme üzerine petrolde yaşanan arz endişeleri hafifledi. Böylece brent petrol uluslararası piyasalarda 110,77 dolara düştü. Bugün 130,31 dolardan açılan Brent petrolün varil fiyatı, saat 21.30 itibarıyla yüzde 15 düşüşle 110,77 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varili 107,75 dolardan alıcı buldu. Fiyatlardaki düşüşte, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC+ grubuna üretimi artırma çağrısında bulunacağına ilişkin  haber  akışının etkili olduğu belirtiliyor. TÜRKİYE'DE Kİ GÖRÜŞME ETKİLİ OLDU Öte yandan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Antalya Diplomasi Forumu marj